Skip to content
Prijavite se na VIP listo in prejmite priročnik ter številne ugodnosti | HomeHarmony.si

Novice

Kako namestiti lesene panele?

23 Jun 2024

Leseni paneli so odličen način, kako dodati toplino, teksturo in eleganco vašemu prostoru. Ne glede na to, ali želite preoblikovati dnevno sobo, spalnico ali poslovne prostore, so leseni paneli vsestranska izbira, ki omogoča prilagodljivo in privlačno oblikovanje. V tem blogu vam bomo korak za korakom razložili, kako namestiti lesene panele kot pravi mojster.

Priprava:
Preden začnete z namestitvijo, je ključno, da pravilno pripravite površino. Odstranite vse stare premaze, očistite in izravnajte površino ter poskrbite, da so stene suhe in trdne. Nato natančno izmerite območje, kjer boste namestili panele, in prilagodite dimenzije panelov po potrebi.

Izbor lesenih panelov:
Izbira pravih lesnih panelov je ključnega pomena za estetski videz in funkcionalnost vašega projekta. Razmislite o barvi panelov glede na vaše preference in potrebe. Med barvami se odločite TUKAJ.

Namestitev:
Priprava Orodja: Zagotovite si primerno orodje v kolikor boste morali prilagoditi dimenzije lesenih panelov, vključno z žago, olfa nožom, lepilom za lesene panele ali vijaki ter trakom za merjenje.

Začetek na Pravem Koncu: Začnite namestitev na vogalu sobe ali ob robu stene, odvisno od vaše želje. Poskrbite, da so bodo leseni paneli nameščeni ravno.

Prilagajanje dimenzij: Po potrebi prilagodite dimenzije panelov, da se prilegajo vogalom in oknom. Uporabite žago za rezanje panelov na ustrezno velikost ali bodisi za izrezovanje delov kjer pridejo vtičnice ipd.

Prilagodljiva Montaža: Uporabite lepilo za lesene panele za močno in varno pritrditev panelov na steno. Za boljšo estetiko lahko uporabite tudi skrite pritrdilne elemente. V kolikor nameščate lesene panele na strop priporočamo namestitev z vijaki.

Dokončanje Detajlov: Po namestitvi vseh panelov preverite, ali so vsi pravilno pritrjeni. V kolikor ste lesene panele namestili z lepilom za lesene panele, se bo lepilo dokončno posušilo v roku 24 ur. V tem času previdno, dajte lesenim panelom prostor zadihati 🙂

Priporočamo vam lepilo za lesene panele, ki ga najdete v naši trgovini TUKAJ.

Naše lepilo za lesene panele je gosto montažno lepilo na osnovi MS POLYMER. Zasnovano je za namestitev lesenih panelov in visoko obremenjenih komponent v gradbeništvu.

Zaključek:
Ko končate namestitev, se prepričajte, da so vsi paneli varno pritrjeni in da je površina gladka in enakomerna.

S pravo izbiro barve lesenih panelov boste z lahkoto ustvarili impresiven in eleganten videz vašega doma ali poslovnih prostorov. Ne pozabite biti potrpežljivi in skrbno slediti vsakemu koraku postopka za najboljše rezultate. Srečno ustvarjanje!

Prev Post
Next Post

Hvala za prijavo

S tem emailom ste že prijavljeni

Shop the look

Izberite možnost

Uredi možnost
Obvestilo o novi zalogi
this is just a warning
Nakupovalna košarica
0 Izdelki